1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SON DAKİKA: ABD heyeti Ankara’ya geliyor

SON DAKİKA: ABD heyeti Ankara’ya geliyor

admin admin -
4 0

SON DAKİKA: ABD heyeti Ankara’ya geliyor

SON DAKİKA HABERİ: Milli Savunma Bakanlığı, ABD heyetinin Ankara’ya geleceğini açıkladı. Bakanlık kaynakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul edeceğini açıkladı. Görüşmede ikili askeri ilişkiler, terörle mücadelede işbirliği ve F-16’lara ilişkin süreç ele alınacak.

Son dakika haberi! ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, dört üyesiyle birlikte yarın Ankara’ya geliyor. Komite, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le bir araya gelecek. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; ikili askeri ilişkiler ve terörle mücadelede işbirliği önemli gündem başlıkları olacak. Yarın yapılacak görüşmede ABD’nin terör örgütü PKK/YPG’ye devam ettirdiği destek ve bunun yanı sıra F-16 tedarik ve modernizasyon süreci ve aynı zamanda kongre onayında bekleyen Türkiye’nin tedarik etmeyi planladığı silah ve savunma sistemlerine ilişkin süreçler de bu komitenin Bakan Güler’le yapacağı görüşmede ele alınacak başlıklar arasına olacak.

HEYET AKAR’LA DA GÖRÜŞECEK

Heyetin Ankara’daki tek teması Güler’le olmayacak. Heyet aynı zamanda TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’la da sabah saatlerinde bir görüşme yapacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir