1. Anasayfa
  2. »
  3. Son Dakika
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi – Son Dakika Türkiye Haberleri

admin admin -
4 0

BURDUR MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci durağı ise Burdur’du.

Erdoğan’ın Burdur mitingindeki açıklamaları şöyle:

YEREL SEÇİM MESAJI

10 gün sonra sandıklardayız.

Bizim Burdur’a ve Burdurlu kardeşlerimize bir şükran borcumuz var. 14-28 Mayıs seçimlerinde Burdur bizi yalnız bırakmadı.

Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 52,6; Cumhurbaşkanlığında yüzde 56 oy oranıyla destek veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Önümüzde yeni bir sınav daha var. Yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Bundan 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Bu sefer yerelde kimler ve hangi zihniyet tarafından idare edileceğinin seçimini yapacaksınız. Burdur, eser ve hizmet siyasetinden taraf olacak.

ENFLASYON

Gönül coğrafyamıza baktığımızda yüreklerimiz dağlanıyor. Gazze’den Suriye’ye, Yemen’den Afganistan’a kadar kardeşlerimiz ramazanı kan ve acı içinde geçiriyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 2 yılı aşkın süredir devam ediyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde endişe hakim. Krizin nerede patlak vereceğini kimse bilmiyor. tüm bu çatışmaların ortasında Türkiye istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıuyor. Çiftçimiz tarlasını rahatla sürüyor. Fabrikalarımızda üretim, okullarımızda eğitim aksaklık olmadan devam ediyor. Sınırlarımızın hemen ötesindeki kaygıları bizler yaşamıyoruz.

Ülkemizde her şey süt liman demiyoruz. Dünyanın her ülkesi gibi bizim de sıkıntılarımız var. Çözmek için uğraştığımız problemlerimiz var. Bölgemizdeki çatışmalardan bizler de etkileniyoruz. Avrupa ve ABD dahil pek çok yerde son 60-70 yılın zirvelerine çıkan enflasyon oranları herkes gibi bizi de zorluyor.

“ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİ”

Depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.

Bu yılın bütçesinden deprem çalışmaları için 1 trilyon liranın üzerinde kaynak tahsis etti. Geçen yılda bütçeden aşağı yukarı aynı tutar üzerinde harcamamız oldu. Devlet olarak önceliğimiz deprem bölgesidir. Deprem bölgesini ayağıa kaldırmadan hiçbirimizin gönlü rahat olmaz.

Dün 30 bin 723 deprem konutu ve köy evibni hak sahiplerine teslim ettik. Böylece 76 binden fazla kardeşlerimizi yuvalarına kavuşturduk.

NİSANIN İLK HAFTASI HESAPLARDA

Emeklilerimizin yükünü hafifletmeye çalıştık. Bayram ikramiyelerini nisan ayının ilk haftasında hesaplarına yatırıyoruz. Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız. Amacımız, kalıcı refah artışını sağlamak. Bunun için enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmemiz gerekiyor. Daha önce bunu nasıl yaptıysak, yine başaracağız.

Devletimizin imkanları büyüdükçe, geliri arttıkça, omuzlarındaki yük biraz daha azaldıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız.

PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ

Hiç kimse böyle bir skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez. Çantalar dolusu bu paraların kimden alındığı, nereye harcandığı, belgeleriyle, kayıtlarıyla, şeffaf bir şekilde açıklanmak zorundadır. Özgür Efendi bıraksın darbe şakşakçılığını da çıksın önce içlerine kurt düşürdüğü CHP’li vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getirsin.

Biz sadece işimize odaklanıyoruz. Hizmet siyasetimizi devam ettirmenin yollarını arıyoruz.


NTV’yi sosyal medyadan takip edin

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir